Κορωνοϊός: 3 οι νεκροί στην Ιταλία - Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές

Κόσμος
Κορωνοϊός: 3 οι νεκροί στην Ιταλία - Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια στιγμή 4 νέα περιστατικά από αυτούς που επέστρεψαν από το Diamond Princess

Και τρίτος νεκρός στη γειτονική Ιταλία, λόγω του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 150.

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της βόρειας Ιταλίας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Η ιταλική κυβέρνηση, τις επόμενες ώρες ετοιμάζεται να εκτιμήσει εκ νέου, αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Τέλος οι εκδρομές

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που επρόκειτο να γίνουν στην Ιταλία, μέχρι νεωτέρας και έπειτα από απόφαση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης», ανέφερε η υπουργός.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή Έλληνες εκδρομείς στην Ιταλία και στις επίφοβες περιοχές, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Τέσσερα νέα περιστατικά κοροναϊού από αυτούς που επέστρεψαν από το Diamond Princess

Την ίδια στιγμή 4 νέα κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία, σε επιβάτες που επέστρεψαν στη χώρα από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, και οι οποίοι αμέσως μετά την άφιξή τους χθες, τέθηκαν σε καραντίνα στο νοσοκομείο Αροου Παρκ του Γουίραλ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τα νέα περιστατικά λέγοντας ότι τέσσερις επιπλέον ασθενείς στην Αγγλία είχαν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά σε 13.

Όπως έγινε γνωστό, ο ιός μεταφέρθηκε στους επιβάτες κατά την παραμονή τους στο Diamond Princess και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο του NHS.

Συνολικά χθες έφτασαν από το Τόκιο στη Βρετανία με ειδική πτήση 32 Βρετανοί και Ιρλανδοί πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News