Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε το Βενετσιάνικο Καρναβάλι

Κόσμος
Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε το Βενετσιάνικο Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κορωνοϊός «ακύρωσε» το καρναβάλι της Βενετίας

Ακυρώθηκε το πιο διάσημο καρναβάλι της Ευρώπης, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Ιταλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν και επισήμως την ακύρωση εκδηλώσεων του καρναβαλιού της Βενετίας, εξαιτίας της έξαρσης του νέου ιού. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της περιοχής Veneto, Λούκα Ζάια δήλωσε σήμερα πως οι εκδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών του βενετσιάνικου καρναβαλιού ματαιώνονται.  

Ο Ζάια είπε στους δημοσιογράφους ότι τα προγραμματισμένα δρώμενα της Κυριακής θα ολοκληρωθούν κανονικά, αλλά από σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει απαγόρευση και θα ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Καρναβάλι της Βενετίας, και των αθλητικών ακόμα, μέχρι και την 1η Μαρτίου.   

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονικό χώρα εκτινάχθηκαν από τις τρεις μεμονωμένες περιπτώσεις σε 132 ασθενείς, 26 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όπως παρατηρεί η Washington Post πρόκειται για το μεγαλύτερο ξέσπασμα του ιού εκτός Ασίας. Την Παρασκευή, στην Ιταλία, πέθανε και ο πρώτος Ευρωπαίος που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό.          

Η επιδημία εντοπίζεται στον «πλούσιο βορρά» της χώρας, όπου οι αρχές απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο από περιοχές με κρούσματα. Η έξαρση σημειώθηκε απρόσμενα και απότομα καθώς την Πέμπτη η Ιταλία είχε καταγράψει μόλις τρεις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Νωρίτερα, ο Ζάια είχε ανακοινώσει τα πρώτα δύο κρούσματα κοροναϊού και στην Βενετία, καθώς οι τοπικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.   

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης όλη την επόμενη εβδομάδα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις στο προσεχές διάστημα.  Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, καθώς και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.  

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News