Κόσμος

Κορωνοϊός: Οι κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου ξεκινούν τέλη Απριλίου - Πάνω από 2200 οι νεκροί

Οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων

Το πρώτο εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 2.240 ανθρώπους στην Κίνα και διεθνώς θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου, ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Σου Νανπίνγκ.

Ο Σου έκανε την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου ο Τζου Τσι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Κατά δεκάδες αυξάνεται καθημερινά η λίστα των θανάτων από την επιδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός COVID-19 στην Κίνα, καθώς ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε άλλες 25 χώρες.

Ο απολογισμός της Πέμπτης πρόσθεσε 118 νεκρούς, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 2.236.

Στην Κίνα επιβεβαιώθηκαν άλλα 889 κρούσματα, λιγότερα σε σχέση με τους αριθμούς της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά υπερδιπλάσια από τον απολογισμό της Τετάρτης, όταν είχαν καταγραφεί 394 συνολικά κρούσματα.

ΑΠΕ

Σχόλια