Κόσμος

Η επίσκεψη στα ορφανά παιδιά, στην Μπέιρα της Μοζαμβίκης, που συγκίνησε!

O Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο επισκέφτηκε τα ορφανά στην Μπέιρα της Μοζαμβίκης

Στην Μπέιρα της Μοζαμβίκης, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδας, που έχτισαν ομογενείς Έλληνες το 1886, και ο οποίος είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον κυκλώνα του περασμένου Μαρτίου που χτύπησε την περιοχή, μετέβη ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος και το παρακείμενο ελληνικό σχολείο ανακαινίστηκε την περίοδο 2002-2003 επί ποιμαντορίας του Μακαριότατου Πατριάρχη ως Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων, ενώ όλες οι ζημιές από τον πρόσφατο κυκλώνα αποκαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου με τη συμβολή της Αρχόντισσας των Εκκλησιών του Πατριαρχείου κ. Μαρίνας Τσιχλάκη.

Ο Μακαριότατος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στις προ 17 χρόνων εμπειρίες του στην Μπέιρα, ως Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, στους αγώνες του για την επαναλειτουργία του ιστορικού ναού της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Ελληνικής Κοινότητας και στην αγωνία του για την προβολή της ορθόδοξης πίστης στη Μοζαμβίκη.

Ακολούθως, μετά το πέρας του προσκυνήματός του, πραγματοποίησε επίσκεψη σε ορφανοτροφείο της πόλης, όπου ο Πατριάρχης έδειξε την αγάπη του στα ορφανά παιδιά, δίνοντάς τους χαρά.

Σχόλια