Δολοφονία Ούλοφ Πάλμε: Κοντά στην εξιχνίασή της οι Αρχές

Κόσμος
Δολοφονία Ούλοφ Πάλμε: Κοντά στην εξιχνίασή της οι Αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύνεται το αίνιγμα της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού που λάτρεψε την Κρήτη

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του πρώην Σουηδού πρωθυπουργού και λάτρη της Κρήτης, Ούλοφ Πάλμε, βρίσκονται τώρα οι σουηδικές Αρχές.

Ο σπουδαίος Σουηδός πολιτικός, που τόσο αγάπησε την Κρήτη, που επισκεπτόταν σε κάθε ευκαιρία το νησί, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και δικό του σπίτι στον Μοχό, και τον οποίο το Ηράκλειο έχει τιμήσει δίνοντας το όνομά του στην κεντρική οδική αρτηρία που ξεκινά από την πλατεία Σινάνη και ανεβαίνει μέχρι τις Βασιλειές, δολοφονήθηκε το 1986 στη Στοκχόλμη.

Η δολοφονία του παραμένει ένα αινιγματικό μυστήριο ως προς τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους και τα κίνητρα. Να όμως που, έστω τόσα χρόνια μετά, η Σουηδία ενδέχεται να δώσει επιτέλους οριστικό τέλος στο αίνιγμα της δολοφονίας του πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε το 1986, με τον επικεφαλής των ερευνών να τονίζει πως βρίσκεται κοντά είτε στην άσκηση διώξεων, είτε στο τελειωτικό κλείσιμο της υπόθεσης, λόγω θανάτου του υπόπτου.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Κρίστερ Πέτερσον, αναμόχλευσε τις ελπίδες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, δηλώνοντας πως βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των ερευνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News