Κόσμος

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας γιόρτασε με τα «παιδιά των σκουπιδιών»

Εγκαινιάσθηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης και ακολούθησε γιορτή στην υποβαθμισμένη περιοχή Ντιράντε, της Δημοκρατίας Μαλάουι

Κοντά στα πνευματικά του παιδιά, τους ορθόδοξους Αφρικανούς, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε ο  Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, την 17η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος.

Έτσι και φέτος, ο Μακαριώτατος Πατριάχης ευρισκόμενος στην Δημοκρατία του Μαλάουι, αφίχθη στον Ιερό Ναό Αγίας Αικάτερίνης της Περιοχής Ντιράντε του Μπλαντάϊρ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ και τον οικείο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, για τον εγκαινιασμό του ως άνω Ιερού Ναού.

Η περιοχή Ντιράντε, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλεως, αφού εκεί συσσωρεύονται τα σκουπίδια ολόκληρης της περιφέρειας του Μπλαντάϊρ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής, κυρίως μικρά παιδιά, να μαστίζονται από σοβαρές ασθένειες όπως η χολέρα, εξαιτίας του μολυσμένου υδροφόρου ορίζοντα και των αναθυμιάσεων από την καύση των σκουπιδιών.

Σε εκείνη την περιοχή, ανεγέρθηκε ο επιβλητικός Ιερός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, με δωρεά του επιχειρηματία κ. Δημητρίου Μπάκλ, προς τον οποίο ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν πιστοί με αλαλαγμούς χαράς και ευγνωμοσύνης για την ανέγερση Ορθοδόξου Ναού στην υποβαθμισμένη περιοχή τους.

Ακολούθως, σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας τελέσθηκε από τον Πατριάρχη και τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς, η ακολουθία των Εγκαινίων και εν συνεχεία η πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για τα σεπτά ονομαστήρια του Προκαθημένου της Αγάπης.

 

Σχόλια