Κορωνοϊός: Δημιουργούν «ανιχνευτή» που εντοπίζει κρούσματα στον περίγυρο

Κόσμος
Κορωνοϊός: Δημιουργούν «ανιχνευτή» που εντοπίζει κρούσματα στον περίγυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κινεζική κυβέρνηση διευκρινίζει τι συνιστά «στενή επαφή»

Με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό να ξεπερνούν τους 1000 μόνο στην Κίνα, η χώρα δημιούργησε μια εφαρμογή που προειδοποιεί τον χρήστη εάν βρίσκεται κοντά σε άτομο που έχει διαγνωστεί ή είναι πιθανό να φέρει τον ιό.

Όπως αναφέρει το BBC, εν συνεχεία ο ιδιότυπος αυτός ανιχνευτής προτρέπει τον χρήστη να μείνει στο σπίτι και να πληροφορήσει τις υγειονομικές αρχές.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία διατίθεται μέσω εφαρμογών όπως το «Alipay» ή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «WeChat», στα οποία οι χρήστες σκανάρουν έναν QR (quick response) κωδικό. Μόλις εγκαταστήσουν τη νέα εφαρμογή, οι χρήστες καλούνται να βάλουν το όνομά τους και τον αριθμό της ταυτότητάς τους. Κάθε εγγεγραμμένος τηλεφωνικός αριθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο έως τριών αριθμών ταυτότητας.

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης Xinhua, η εν λόγω υπηρεσία αναπτύχθηκε από κυβερνητικά κλιμάκια και την Τεχνολογική Ένωση Κίνας, με την παροχή δεδομένων από τις υπρεσίες Υγείας και Μεταφορών της χώρας. Ως προς το τι συνιστά «στενή επαφή» με τον κοροναϊό, η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι αυτή αφορά:

Α)Ανθρώπους που εργάζονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, μοιράζονται μια σχολική τάξη ή μένουν στο ίδιο σπίτι

Β)Ιατρικό προσωπικό, μέλη οικογενειών ή άλλοι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που πάσχουν από τον ιό και όσους τους φροντίζουν

Γ)Επιβάτες και πλήρωμα που έχουν περάσει από αεροπλάνα, τρένα και άλλα μέσα μεταφοράς στα οποία επέβαιναν μολυσμένα άτομα

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News