Στην Ευρώπη ο κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Βρετανία και Ισπανία

Κόσμος
Στην Ευρώπη ο κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Βρετανία και Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το 4ο κρούσμα στη Βρετανία και το 2ο στην Ισπανία

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ισπανία.

Ένα τέταρτο άτομο στην Βρετανία εντοπίστηκε θετικό στον κοροναϊό, ενώ προσβλήθηκε από έναν άλλο Βρετανό ασθενή στην Γαλλία που είχε διαγνωστεί προηγούμενα να νοσεί από τον ιό, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.

“Ο ασθενής έχει μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο στο νοσοκομείο (The Royal Free Hospital), ενώ τώρα εφαρμόζουμε ισχυρά μέτρα ελέγχου των μολύνσεων, για να προλάβουμε κάθε πιθανή εξάπλωση του ιού,” δήλωσε ο επιδημιολόγος Κρις Ουίτι υπεύθυνος για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.

Ενώ, το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα το δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε ένα από τα τέσσερα άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στη Μαγιόρκα, που βγήκαν θετικές στον ιό. Τα άλλα τρία άτομα βγήκαν αρνητικά στον ιό.

Ο ασθενής είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που τέθηκαν υπό (ιατρική) παρακολούθηση στη Μαγιόρκα την Παρασκευή αφότου ήρθαν σε επαφή με κάποιον στη Γαλλία, ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News