Κωνσταντινούπολη: 1 νεκρός από τη συντριβή αεροσκάφους της Pegasus - Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος
Κωνσταντινούπολη: 1 νεκρός από τη συντριβή αεροσκάφους της Pegasus - Βίντεο ντοκουμέντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες τραυματίες - Βίντεο από τη στιγμή που το αεροσκάφος κόβεται στα τρία

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 139 άλλοι τραυματίστηκαν όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus Airlines, που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και κόπηκε σε τρία κομμάτια.

Ο Αλί Γερλικαγιά επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 άνθρωποι κι είχε αναχωρήσει από τη δυτική επαρχία της Σμύρνης. Ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες σε 18 νοσοκομεία στην περιοχή, είπε ο ίδιος, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κρατηθεί στον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και γλίστρησε για περίπου 50-60 μέτρα» εξήγησε ο Γερλικαγιά σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι διασώστες επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τον τελευταίο τραυματία επιβάτη.

Το Boeing 737-86J κόπηκε στα τρία, αφού, όπως περιέγραψε ο Τούρκος κυβερνήτης, βγήκε κατά περίπου 30-40 μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, που ήταν ολισθηρός λόγω της βροχής. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται και κατόπιν να συνεχίζει σε μεγάλη ταχύτητα την πορεία του, καταλήγοντας εκτός του διαδρόμου.

Βίντεο ντοκουμέντο

Τη στιγμή που το αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη, βγαίνει εκτός του διαδρόμου  και κόβεται σε τρία κομμάτια κατέγραψε κάμερα από την περίφραξη του αεροδρομίου:

Οι συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου

Τουρκικά μέσα αποκαλύπτουν επίσης την συνομιλία του πύργου ελέγχου και των διασωστών. Ο αξιωματικός του πύργου ελέγχου ανακοίνωσε στον πιλότο του αεροσκάφους ότι βγήκε εκτός διαδρόμου.

Αναφέρει επίσης την ύπαρξη ισχυρού ουραίου ανέμου και διαφορά στον άνεμο προσέγγισης και στον άνεμο εδάφους.

Πύργος ελέγχου: Μετά την πτώση, το Boeing βρίσκεται στην αρχή του αεροδιαδρόμου, στη ράμπα.

Διασώστες: Ελήφθη! Δεν μπορούμε να δούμε τίποτε προς το παρόν, συνεχίζουμε την πορεία μας.

Πύργος ελέγχου: Κατευθύνονται στο σημείο ασθενοφόρα; Δεν μιλάτε… Με λαμβάνετε;

Διασώστες: Δεν μπορούμε να μπούμε στο αεροπλάνο προς το παρόν.

Πύργος ελέγχου: Βλέπετε φωτιά ή εκρήξεις;

Διασώστες: Δεν βλέπουμε φωτιά ή καπνό, όμως το αεροπλάνο είναι πλήρως κατεστραμμένο.

Πύργος ελέγχου: Αφήστε τις άλλες ομάδες να παρέμβουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News