Κορωνοϊός: Αγωνία για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με 3.711 άτομα

Κόσμος
Κορωνοϊός: Αγωνία για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με 3.711 άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαιώθηκαν πάνω από 10 κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

Στιγμές αγωνίας για 3.711 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Πάνω από δέκα άνθρωποι πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, μεταδίδει το ιαπωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Την απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου πυροδότησε η επαλήθευση του γεγονότος ότι 80χρονος επιβάτης του ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

Την Τρίτη άρχισαν να εξετάζονται οι επιβαίνοντες στο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με 2.666 επιβάτες και 1.045 μέλη πληρώματος, που τελούν πλέον σε απομόνωση πάνω στο σκάφος. Το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, αγκυροβόλησε στην Τετάρτη στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι αρχές θα υποβάλλουν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ιατρικές εξετάσεις όλους τους επιβαίνοντες, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.

490 οι νεκροί

Εν τω μεταξύ το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα αυξήθηκε σε 490 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4ης Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887.

(φωτογραφαία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News