Κόσμος

Επιδημία γρίπης στη Βουλγαρία με 1.895 κλειστά σχολεία

Σε συναγερμό οι αρχές της χώρας

«Λουκέτο» έχουν βάλει 1.895 σχολεία στη Βουλγαρία λόγω γρίπης, συμπεριλαμβανομένων και δύο νηπιαγωγείων.

Η επιδημία εποχικής γρίπης έχει ξεσπάσει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε συνολικά δεκαεννέα περιφέρειες της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές της χώρας και να αυξάνεται το επίπεδο των μέτρων προφύλαξης και προστασίας του πληθυσμού, ιδίως των ευπαθών ομάδων (παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας,

Επιδημία γρίπης έχει ξεσπάσει και στην περιφέρεια της Στάρα Ζαγόρα, στην οποία τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και οι περιφέρειες του Μπλαγκόεβγκραντ, του Μπουργκάς, της Βάρνα, του Γκάμπροβο, του Ντόμπριτς, του Κιούστεντιλ, της Μοντάνα, του Κίρτζαλι, του Παζαρτζίκ, του Πέρνικ, του Σμόλιαν, της Σόφιας (το κυρίως αστικό κέντρο και τα προάστια της πόλης και του Χάσκοβο.

Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά στις περιφέρειες του Πλέβεν, του Ρούσε, του Σούμεν και του Ταργκόβιστε και - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου - θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Σε περίπτωση που εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα εποχικής γρίπης, τότε οι αρχές θα λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια