Κοροναϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω δεμάτων από Κίνα;

Κόσμος
Κοροναϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω δεμάτων από Κίνα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ισχύει με τα δέματα;

Είναι γνωστό πως ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV) μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο και μάλιστα, από απόσταση 2 μέτρων. Ωστόσο, αυτό που έχει πυροδοτήσει φόβο στην παγκόσμια κοινότητα είναι το ενδεχόμενο εξάπλωσής του μέσω των (εκατομμυρίων) δεμάτων που αποστέλλονται από την Κίνα σε χώρες όλου του κόσμου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Mercury News» οι υπηρεσίες Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν το σενάριο μετάδοσης του κοροναϊού μέσω εισαγόμενων δεμάτων – προϊόντων. «Γενικά, λόγω της περιορισμένης (σ.σ. χρονικά) επιβιωσιμότητας των κοροναϊών σε επιφάνειες, υπάρχει ένα πάρα πολύ μικρό ρίσκο διασποράς του από προϊόντα ή συσκευασίες που αποστέλλονται σε ένα διάστημα ημερών ή εβδομάδων και σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος» είπε στην εφημερίδα η Δρ. Νάνσι Μεσονιέρ, επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Παθήσεων του Αναπνευστικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τον νέο κοροναϊό. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα, μελέτες για τους συγγενείς κοροναϊούς των SARS και MERS έδειξαν ότι (οι ιοί) επιβιώνουν μόνο για λίγες ώρες στις επιφάνειες αντικειμένων.

Πηγή: economistas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News