Κόσμος

Αχ. Γκίκας για κορωναϊό: «Φαινόμενο υποδεέστερο άλλων επιδημιών»

Έτοιμο το εμβόλιο από τους επιστήμονες

Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, o Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας & Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γκίκας αναφορικά με την ανησυχία που έχει ξεσπάσει με αιχμή τον Κορωναϊό. 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η θνητότητα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά και πως ο συγκεκριμένος ιός είναι λιγότερο επιθετικός από άλλες επιδημίες που απασχόλησαν στο παρελθόν την ανθρωπότητα.

 

Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ έχουν έτοιμο το εμβόλιο

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ έχουν δημιουργήσει ήδη το εμβόλιο για τον θανατηφόρο νέο κοροναϊό, ωστόσο απομένουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, για τους οποίους απαιτείται χρόνος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμώξεων Yuen Kwok-yung.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος www.scmp.com, επιστήμονες σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται ξεχωριστά για την ανάπτυξη εμβολίου για τον ιό που μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους και έχει μολύνει χιλιάδες.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Yuen, καθηγητής λοιμώξεων στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε πως ο ίδιος και η ομάδα του δουλεύουν στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κοροναϊό, αφού απομόνωσαν στελέχη του από το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό στην πόλη.

«Έχουμε ήδη αναπτύξει το εμβόλιο, ωστόσο θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να το δοκιμάσουμε σε ζώα», δήλωσε ο καθηγητής χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια