Κοροναϊός: Ο πρώτος θάνατος στο Πεκίνο

Κόσμος
Κοροναϊός: Ο πρώτος θάνατος στο Πεκίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

50χρονος άνδρας, έχασε τη ζωή του στο Πεκίνο - Καταγράφεται ως ο πρώτος θάνατος, που προέρχεται από τον Κοροναϊό

Οι αρχές της πρωτεύουσας της Κίνας, του Πεκίνου, κατέγραψαν σήμερα τον πρώτο θάνατο που προέρχεται από την νέο κοροναϊό, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυo CCTV.

Ο 50χρονος ασθενής, που είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου, αναφέρει το CCTV.

Εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό, αφού επέστρεψε στο Πεκίνο επτά ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν καταγραφεί 2.700 κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα. Στο Πεκίνο κατοικούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως 5 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από τη Γουχάν πριν οι Αρχές πάρουν περιοριστικά μέτρα, όπως αναστολή των συγκοινωνιών, για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Γουχάν, Zhou Xianwang, περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στην πόλη.

Κέντρο επιχειρήσεων στη Ρωσία για την αντιμετώπισή του

Η ρωσική κυβέρνηση δημιουργεί κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του ιού.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν έδωσε εντολή για την δημιουργία κέντρου επιχειρήσεων το οποίο θα αναλάβει την αντιμετώπιση του κοροναϊού στην επικράτεια τη Ρωσίας, όπως και για την εκπόνιση εντός δύο ημερών συγκεκριμένο σχεδίου για την αντιμετώπιση του ιού κρούσματα του οποίου δεν έχουν εντοπισθεί ακόμη στην Ρωσία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης στη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου υπό την αιγίδα του Ρώσου πρωθυπουργού συζητήθηκαν θέματα προφύλαξης και ελέγχων που αφορούν στην μετάδοση του ιού, όπως και η λήψη των αναγκαίων μέτρων. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην Ρωσία δεν έχει εντοπισθεί ούτε ένα κρούσμα κοροναϊού.

Στο κέντρο επιχειρήσεων στο οποίο θα συσταθεί θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των υπουργείων Εκτάκτων Αναγκών, Εσωτερικών και Βιομηχανίας και Εμπορίου καθώς και όσοι συμμετείχαν στην σημερινή κυβερνητική σύσκεψη, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκομο υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News