Κοροναϊός: Νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ χτίζουν στην Γουχάν οι Κινέζοι

Κόσμος
Κοροναϊός: Νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ χτίζουν στην Γουχάν οι Κινέζοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζει το βίντεο: Μέσα σε τρεις ημέρες, κατάφεραν να στήσουν νοσοκομείο οι Κινέζοι

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές της Κίνας, ώστε τα δύο νοσοκομεία τους να είναι έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ, στην πόλη Γουχάν, την πόλη που έχει «χτυπήσει» ο θανατηφόρος ιός. 

Εντυπωσιάζει η απίστευτη ταχύτητα με την οποία έχουν προχωρήσει οι εργασίες του νοσοκομείου για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού στην πόλη Γουχάν. Μέσα σε μόνο τρεις ημέρες έχουν επισπευστεί σημαντικά οι εργασίες.    

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το βίντεο που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το newsit.gr, οι αρχές στην Κίνα δίνουν μάχη με τον χρόνο για να έχουν έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ δυο νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη από τον κοροναϊό.

Τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών με πάνω από 1.000 εργάτες να δίνουν τα πάντα δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο για να είναι έτοιμο το νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου και να μπορεί να λειτουργήσει στις 3 του μήνα.

Το Σάββατο ξεκίνησε και η κατασκευή του δεύτερου νοσοκομείου που θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από το πρώτο με 1.300 κλίνες και θα είναι έτοιμο σε 2 εβδομάδες.

Στο σημείο μετέβη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στην Γουχάν.

Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Λι ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1221749693413240832
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News