Φονική καταιγίδα σαρώνει τη Βραζιλία: 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 17 αγνοούνται

Κόσμος
Φονική καταιγίδα σαρώνει τη Βραζιλία: 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 17 αγνοούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρωτοφανείς καταιγίδες έχουν προκαλέσει επίσης τον τραυματισμό 12 ανθρώπων και έχουν αναγκάσει 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις 47 πληγείσες κοινότητες της πολιτείας

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, ενώ 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι πρωτοφανείς καταιγίδες έχουν προκαλέσει επίσης τον τραυματισμό 12 ανθρώπων και έχουν αναγκάσει 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις 47 πληγείσες κοινότητες της πολιτείας.

Άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις ή τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και βροχές.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί μετά την έναρξη των μετρήσεων πριν από 110 χρόνια.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται σπίτια που έχουν χαθεί κάτω από όγκους λάσπης, κατολισθήσεις, δέντρα και κολώνες ηλεκτρικού ρεύματα που έχουν ξηλωθεί, ποταμοί που έχουν υπερχειλίσει και συνοικίες που έχουν πλημμυρίσει μετά το πέρασμα της καταιγίδας, η οποίας έπληξε επίσης τις γειτονικές πολιτείες Ρίο ντε Ζανέιρο και Εσπιρίτο Σάντο.

Την Παρασκευή, δύο παιδιά και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση δύο κατοικιών στο Ιμπιρίτε.

Άλλοι δύο άνθρωποι χάθηκαν όταν τα σπίτια τους καταστράφηκαν στη συνοικία Βίλα Μπερναρντέτε στο Μπέλο Οριζόντε. Επιπλέον, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την πόλη και ένας στο Κονταζέμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News