Κοροναϊός: Πόλεις «φαντάσματα» στην Κίνα, λόγω του ιού

Κόσμος
Κοροναϊός: Πόλεις «φαντάσματα» στην Κίνα, λόγω του ιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό αποκάλυψης στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, εκεί που εμφανίστηκε ο κοροναϊός

Παγκόσμιο τρόμο έχει προκαλέσει ο θανατηφόρος ιός - Αυτοψία του BBC στην επαρχία Χουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός

Το BBC ταξίδεψε στην επαρχία της Κίνας όπου ξέσπασε ο νέος κοροναϊός, ο οποίος έχει μετατρέψει μεγάλα αστικά κέντρα σε «πόλεις-φαντάσματα».

Οδοφράγματα, αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και ένα σκηνικό αποκάλυψης συνθέτουν το σκηνικό στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κοροναϊός.

Ένας ιός που έχει στοιχίσει τη ζωή 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής, όλων υπηκόων Κίνας, αλλά που εξαπλώνεται ραγδαία καθώς μπορεί να μεταδοθεί πριν καν ο ασθενής εμφανίσει συμπτώματα.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Κίνα, Στίβεν ΜακΝτόνελ και η ομάδα του, σύμφωνα με το athensvoice.gr, ταξίδεψαν στην επαρχία Χουμπέι και είδαν από κοντά τις πόλεις - φαντάσματα που έχει δημιουργήσει ο φόβος του κοροναϊού.

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει την είσοδο στους κατοίκους της επαρχίας Χουμπέι

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει από αύριο Δευτέρα την είσοδο στην πόλη σε όλους τους κατοίκους της επαρχίας Χουμπέι, καθώς και σε όποιον επισκέφθηκε την επαρχία αυτήν τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στη Χουμπέι πιστεύεται ότι βρίσκεται η εστία του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 56 άνθρωποι στην Κίνα.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή, στην οποία δεν προσδιορίζεται πότε θα αρθεί το μέτρο.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος της Ουχάν, της πρωτεύουσας της Χουμπέι, εκτίμησε ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από την πόλη μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Σύμφωνα με τον Ζου Ξιανγουάνγκ, κάποιοι από αυτούς έφυγαν για να γιορτάσουν την κινεζική Πρωτοχρονιά στον τόπο καταγωγής τους και άλλοι επειδή φοβήθηκαν την επιδημία. Σήμερα, στην πόλη παραμένουν περίπου 9 εκατομμύρια κάτοικοι.

Η Ουχάν βρίσκεται ουσιαστικά σε καραντίνα από την περασμένη Πέμπτη, καθώς οι κινεζικές αρχές λαμβάνουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού ο οποίος λέγεται ότι προήλθε από την τοπική ιχθυαγορά. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των μέσων μεταφοράς από και προς την πόλη, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους, όσο αυτό είναι εφικτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News