Κοροναϊός: Έφτασε και στην Ευρώπη - Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

Κόσμος
Κοροναϊός: Έφτασε και στην Ευρώπη - Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κινεζικού ιού στη Γαλλία, τα πρώτα στην Ευρώπη

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.

Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και δεύτερο κρούσμα του ιού στις ΗΠΑ.

Μια 60χρονη γυναίκα, που έφθασε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο, προσβλήθηκε από τον νέο κινεζικό κοροναϊό, γνωστοποίησαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, επιβεβαιώνοντας το δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ.

Η γυναικά νοσηλεύτηκε με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης και «η κλινική υγεία της είναι καλή» δήλωσε η Άλισον Αργουάντι, υπεύθυνη δημόσιας υγείας στο Σικάγο, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Βρετανία: Σε χαμηλά επίπεδα ο δημόσιος κίνδυνος από τον κοροναϊό

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο δημόσιος κίνδυνος από τον κοροναϊό, επισημαίνει ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σύσκεψη της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων Cobra που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε 14 άτομα που θεωρούνταν ύποπτα να έχουν προσβληθεί από τον ιό, ήταν αρνητικά, ωστόσο, έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε άλλα άτομα.

Ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας, Κρις Γουίτι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε η κατάσταση στις ασιατικές χώρες, που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, όπως επίσης η ετοιμότητα του Συστήματος Υγείας της Βρετανίας να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο κρουσμάτων.

«Συνεργάζομαι στενά με άλλους επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών. Συμφωνούμε όλοι ότι το ρίσκο για την δημόσια υγεία στη χώρα παραμένει χαμηλό, αλλά ίσως υπάρξουν περιπτώσεις στη Βρετανία σε επόμενο στάδιο. Δοκιμάσαμε τα μέτρα που υπάρχουν για να ανταποκριθούμε. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλά προετοιμασμένο για τέτοιου είδους περιστατικά, με εξαιρετική ετοιμότητα κατά μεταδοτικών ασθενειών» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά μέχρι στιγμής στη χώρα, ωστόσο, θα διαμορφωθεί από σήμερα ένας σταθμός δημόσιας υγείας στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ο οποίος θα αποτελείται από κλινικούς γιατρούς και άλλους αξιωματούχους δημόσιας υγείας, ως επιπρόσθετο μέτρο.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης εκπρόσωποι και άλλων κυβερνητικών τμημάτων από τα υπουργεία Μεταφορών, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Παιδείας, από την τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Παιδείας γίνονται έλεγχοι ετοιμότητας στα πανεπιστήμια, εξαιτίας των φοιτητών τους από την Κίνα που ταξιδεύουν στην πατρίδα τους για να γιορτάσουν το κινεζικό νέο έτος.

Νωρίτερα, σε επιστολή της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας αναφέρονταν ότι τα άτομα που θα επιβεβαιώνεται να έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό θα μεταφέρονται σε ένα από τα τέσσερα Κέντρα Αερομεταδιδόμενων Ασθενειών Υψηλής Νοσηρότητας που λειτουργούν στη Βρετανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News