Eπιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν

Κόσμος
Eπιχείρησαν να «λιντσάρουν» τον Μακρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος διαδηλωτών θέλησε να εισβάλλει σε θέατρο

Επεισόδια στο Παρίσι με οργισμένους διαδηλωτές που ναεισβάλουν το βράδυ της Παρασκευής σε θέατρο στο Παρίσι όπου βρισκόταν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε παράσταση.  Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η θεατρική παράσταση διεκόπη, καθώς για λόγους ασφαλείας οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τον Γάλλο Πρόεδρο από το σημείο.

Παράλληλα, αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν σύμφωνα με το thetoc.gr το πλήθος από το σημείο, όπου επικράτησε ένταση. Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους έξι εβδομάδες τώρα διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν. 

Σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα διαδηλωτές φαίνονται να φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής του Μακρόν, δημιουργώντας αναστάτωση έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν.

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News