ΗΠΑ: Βίντεο-ντοκουμέντο με το αεροπλάνο που άδειασε καύσιμα πάνω από σχολεία

Κόσμος
ΗΠΑ: Βίντεο-ντοκουμέντο με το αεροπλάνο που άδειασε καύσιμα πάνω από σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπηρεσίες Υγείας χρειάστηκε να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε 60 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές δημοτικού

Αεροπλάνο που απογειώθηκε από αεροδρόμιο του Λος Αντζελες άδειασε τα καύσιμά του πάνω από κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να πέσουν στα κεφάλια μαθητών πέντε δημοτικών σχολείων κι ενός γυμνασίου.

Μάλιστα σ' ένα από τα δημοτικά σχολεία, 20 παιδιά και 11 ενήλικες υποστήριξαν ότι τραυματίστηκαν ελαφρά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής δεν υπήρξε ανάγκη για εκκένωση σχολείων και άλλων κτηρίων. Όπως δήλωσε, τα καύσιμα εξατμίστηκαν και τίποτα εύφλεκτο δεν έμεινε στον αέρα ή έφτασε στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το αεροπλάνο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης των αγγέλων κι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε υποχρεωτική ρίψη καυσίμων, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα. Η πτήση της Delta Airlines, που είχε προορισμό τη Σανγκάη, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες από όπου είχε ξεκινήσει, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Πότε, πού και υπό ποιες προϋποθέσεις τα αεροσκάφη εκκενώνουν τις δεξαμενές καυσίμων

Ο David Soucie, αναλυτής ασφάλειας της αεροπορίας, δήλωσε στο CNNi ότι υπάρχει «μέγιστο βάρος απογείωσης και προσγείωσης για ένα αεροσκάφος, οπότε εάν ένα αεροπλάνο με γεμάτες τις δεξαμενές καυσίμων πρόκειται να προσγειωθεί, πρέπει να απορρίψει το καύσιμο για να αποφύγει μία ενδεχόμενη συντριβή».

Ενώ συμπληρώνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη ρίψη καυσίμων: «Οι οδηγίες προβλέπουν ότι για να αδειάσει ένα αεροσκάφος θα πρέπει να είναι πάνω από μη κατοικημένες περιοχές και συνήθως σε μεγάλα υψόμετρα, έτσι ώστε το καύσιμο να εξαπλώνεται και να διασκορπίζεται πριν καν φτάσει στο έδαφος».

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News