Αυστραλία: Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν από αέρος 5.000 καμήλες

Κόσμος
Αυστραλία: Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν από αέρος 5.000 καμήλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καμήλες εισήχθησαν στην Αυστραλία την δεκαετία του 1840 για να βοηθήσουν στην εξερεύνηση του τεράστιου εσωτερικού χώρου της ηπείρου

Ελεύθεροι σκοπευτές θανάτωσαν έναν πληθυσμό 5.000 και πλέον άγριων καμηλών, οι οποίες απειλούσαν τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας της Ωκεανίας, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι καμήλες εξοντώθηκαν σε διάστημα πέντε ημερών, με τους ελεύθερους σκοπευτές να χτυπούν τα ζώα από αέρος.

Οι καμήλες απειλούσαν τις αυτόχθονες κοινότητες σε περιοχές που έχουν πληγεί από την ξηρασία της νότιας Αυστραλίας, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Οι Αβορίγινες ηγέτες των αυτοχθόνων τόνισαν ότι οι μη γηγενείς καμήλες, απειλούσαν τις κοινότητές τους, καθώς λόγω της ζέστης και της ξηρασίας συνέρρεαν σε κατοικημένες περιοχές και δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στις λιγοστές καλλιέργειες και στο λιγοστό νερό. Παράλληλα, δημιουργούσαν προβλήματα και στις συγκοινωνίες, καθώς «έπεφταν» και πάνω σε οχήματα.

Η σφαγή του πληθυσμού των καμήλων έγινε στα εδάφη Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) που φιλοξενεί περίπου 2.300 ιθαγενείς στην άγρια ​​βορειοδυτική περιοχή της Νότιας Αυστραλίας.

«Εκτιμούμε τις ανησυχίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά υπάρχει σημαντική παραπληροφόρηση σχετικά με τις πραγματικότητες της ζωής για τα άγρια ​​άγρια ​​ζώα, σε ένα από τα πιο άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης. Ως θεματοφύλακες της γης αυτής, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα εισαγόμενο "παράσιτο" με τρόπο που προστατεύει πολύτιμα εφόδια νερού για τις κοινότητες και βάζει πρώτα τη ζωή όλων, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών μας, των ηλικιωμένων και της φυσικής χλωρίδας και πανίδας».

Ο γενικός γραμματέας των APY είπε ότι οι εξασθενημένες καμήλες συχνά έμεναν κολλημένες και πέθαναν σε πηγές νερού, μολύνοντας τις. Από αυτό το νερό έπιναν οι ντόπιοι και τα γηγενή ζώα και τα πουλιά. Οι καμήλες εισήχθησαν για πρώτη φορά στην Αυστραλία στη δεκαετία του 1840 για να βοηθήσουν στην εξερεύνηση του τεράστιου εσωτερικού χώρου της ηπείρου, με πάνω από 20.000 ζώα να μεταφέρονται από την Ινδία κατά τις έξι δεκαετίες που ακολούθησαν.

Η Αυστραλία θεωρείται πλέον ότι έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων καμήλων στον κόσμο, με επίσημες εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στις εσωτερικές ερήμους της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News