Κόσμος

Τουρισμός: Φόβοι για νέα κατάρρευση Βρετανικής αεροπορικής εταιρίας

Εκτελεί πάνω από τις μισές πτήσεις εσωτερικού

Φόβοι επικρατούν για τη μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, που εκτελεί περισσότερες από τις μισές πτήσεις εσωτερικού στην χώρα, εκτός Λονδίνου, τη Flybe.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της Βρετανίας, η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες διάσωσης και εξασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης.

Μάλιστα, το Sky News αναφέρει ότι ο αερομεταφορέας, μέσα στο 2019, αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και ότι η λογιστική εταιρεία EY είναι σε αναμονή για να αναλάβει, πιθανώς, την διοίκηση του ομίλου Flybe. Ενώ, η κυβέρνηση λέγεται ότι συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για να προσπαθήσει να κρατήσει την αεροπορική εταιρεία σε λειτουργία.

Οι πτήσεις της εταιρίας συνεχίζονται και η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της γράφει: «Η Flybe συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση και συνδεσιμότητα στους πελάτες μας διασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όπως είχε προγραμματιστεί».

Μία πηγή κοντά στην Flybe ανέφερε ότι την Κυριακή το βράδυ το Τμήμα Μεταφορών και το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής της αγγλικής κυβέρνησης, εργάστηκαν για να καθορίσουν εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει ή να διευκολύνει, οποιαδήποτε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία.

Η Flybe εξαγοράστηκε τον Φεβρουάριο από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Virgin Atlantic, που ονομάζεται Connect Airways. Επίσης στην κοινοπραξία είναι ο όμιλος Stobart και η εταιρεία χρηματοδότησης Cyrus Capital Partners. Η Flybe αναμένεται να επαναλανσαριστεί ως Virgin Connect αργότερα φέτος. Η Cyrus Capital Partners κατέχει μερίδιο 40% της Connect Airways, ενώ οι άλλοι εταίροι Virgin και Stobart κατέχουν το 30%. Η Flybe ξεκίνησε τη ζωή του το 1979 ως Jersey European Airways.

Σύμφωνα με το money-tourism.gr, το 2000 η αεροπορική εταιρεία έγινε βρετανική-ευρωπαϊκή και άλλαξε το όνομά της πάλι στην Flybe δύο χρόνια αργότερα. money tourism copyright photo Η αεροπορική εταιρεία εδρεύει στο Exeter και διαθέτει περίπου 200 δρομολόγια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Η Flybe εκμεταλλεύεται την πλειοψηφία των εσωτερικών πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν ξεκινούν ούτε τελειώνουν στο Λονδίνο, με συχνές συνδέσεις μεταξύ αεροδρομίων της Σκωτίας και Αγγλίας και περισσότερες από δώδεκα διαδρομές που συνδέουν το George Best Belfast City με αεροδρόμια στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία.

Η Flybe λειτουργεί περίπου 75 αεροσκάφη και εξυπηρετεί περισσότερα από 80 αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Εάν η Flybe δεν βρει λύση, τότε είναι πιθανό να έχει την ίδια μοίρα με άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου όπως η Monarch και το Thomas Cook Group.

Σε περίπτωση κατάρρευσης της αεροπορικής εταιρείας, θα χαθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας που θα ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είπε την Κυριακή το βράδυ: «Η Flybe συνεχίζει να εστιάζει στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών και συνδεσιμότητας στους πελάτες μας, για να διασφαλίσει ότι μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν όπως έχει προγραμματιστεί. Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες». Η Virgin Atlantic δήλωσε επίσης ότι δεν θα σχολιάσει  ούτε και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Ο Βρετανός γενικός γραμματέας του British Airline Pilot Association, Brian Strutton, δήλωσε: «Είμαι τρομαγμένος που για άλλη μια φορά το μέλλον μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου και εκατοντάδων θέσεων εργασίας συζητείται μυστικά, χωρίς συμμετοχή των υπαλλήλων ή τους εκπροσώπους τους. Σύμφωνα με αναφορές, η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να κατέρρευσε το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Αυτή είναι μια αποτρόπαια κατάσταση και ζητάμε από τους ιδιοκτήτες των Flybe – Virgin, Stobart και Cyrus – και των κυβερνητικών υπηρεσιών που συμμετέχουν, να σταματήσουν να κρύβονται και να μας μιλήσουν για την Flybe. Έχουμε το δικαίωμα να συμβουλεύουμε και το προσωπικό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια