Ρωσία: Άφησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πέθανε από το κρύο

Κόσμος
Ρωσία: Άφησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πέθανε από το κρύο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μωρό άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς οι γονείς του το άφησαν στο μπαλκόνι στους -7 για τουλάχιστον πέντε ώρες, να πάρει καθαρό αέρα

Σοκάρει η είδηση με το θάνατο ενός βρέφους 7 μηνών, στη Ρωσία, το οποίο πέθανε στο μπαλκόνι του σπιτιού του από το κρύο, όπου και το άφησαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, το μωρό ήταν στο καροτσάκι του στο μπαλκόνι, εκτεθειμένο σε πολικές θερμοκρασίες που άγγιζαν ακόμη και τους -7 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή Khabarovsk της Ρωσίας.

Οι Αρχές της χώρας έχουν διατάξει έρευνα, ενώ συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες που αναφέρουν ότι οι γονείς άφησαν το μωρό στο μπαλκόνι για να κοιμηθεί σε καθαρό αέρα, για τουλάχιστον 5 ώρες (!).

Το τραγικό περιστατικό ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μην αφήνουν τα μωρά τους εκτεθειμένα στο κρύο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αποτελεί «πάγια» τακτική - εκτός από τη Ρωσία - και στις σκανδιναβικές χώρες να αφήνουν τα μωρά σε εξωτερικό χώρο, θεωρώντας πως τους κάνει καλό.

Πηγή: BBC με αναδημοσίευση από το ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News