Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία - Ένας άνδρας νεκρός

Κόσμος
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία - Ένας άνδρας νεκρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άνδρας νεκρός και πολλοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε ένα πάρκο του προαστίου Βιλζουίφ, κοντά στο Παρίσι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δύο προτού να πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Η επίθεση, τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, σημειώθηκε γύρω στις 14.00 τοπική ώρα, στο πάρκο Οτ-Μπριγιέρ, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Ένας άνδρας σκοτώθηκε, άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά και ένας τρίτος ελαφρά, σύμφωνα με την εισαγγελία του Κρετέιγ και μια άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος του Βιλζουίφ, Φρανκ Λε Μποελέκ, είπε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας 56χρονος κάτοικος της κοινότητας. «Έκανε περίπατο με τη σύζυγό του όταν τον πλησίασε ο δράστης. Εκείνος προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του και δέχτηκε τη μαχαιριά», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια άλλη πηγή είπε ότι έχουν τραυματιστεί ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον σκότωσαν στη γειτονική συνοικία Αΐ λε Ροζ. Μια φωτογραφία που τραβήχθηκε αμέσως μετά την επίθεσης και στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον εικονίζει ξαπλωμένο ανάσκελα σε μια διασταύρωση, ντυμένο με ένα μαύρο ένδυμα που μοιάζει με τζελάμπα.

«Διέφυγε προς το εμπορικό κέντρο του Αΐ λε Ροζ, όπου προφανώς σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις», είπε στο τηλεοπτικό καναλι BFMTV ο δήμαρχος της κοινότητας αυτής, Βενσάν Ζανμπρέν. «Ευτυχώς, η αστυνομία τέθηκε γρήγορα σε συναγερμό, έφτασε αμέσως και τον εξουδετέρωσε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ και ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News