Ανταρκτική: Έως και 139.000 δολάρια για μία θέση εργασίας

Κόσμος
Ανταρκτική: Έως και 139.000 δολάρια για μία θέση εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μισθοί ξεκινούν από τα 46.000 δολάρια και φτάνουν τα 139.000 δολάρια

Περίπου 150 διαθέσιμες θέσεις εργασίας, «άνοιξαν» πρόσφατα για την Ανταρκτική και όσοι τολμήσουν να αντιμετωπίσουν τις πολικές συνθήκες για ένα χρόνο, θα πάρουν bonus επιπλέον 42.000 δολάρια Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το tweet που κυκλοφορεί, η Αυστραλία αναζητά 150 ενδιαφερόμενους που θα επανδρώσουν ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική με την «σωστή» αμοιβή, για την σεζόν 2020-2021.

Ανάμεσα στα περιζήτητα επαγγέλματα είναι αυτά του σεφ, του γιατρού και του «καπετάνιου» φουσκωτής βάρκας, ενώ παράλληλα αναζητούνται εργάτες, τεχνικοί και επιστήμονες.

Ακόμη αναζητούνται IT, μηχανικοί και υπεύθυνοι logistics. σιδηρουργοί και ειδικοί στα σκυροδέματα είναι επίσης απαραίτητοι ενώ η στέγη και η διατροφή είναι για όλους δωρεάν.

Συγκεκριμένα, υδραυλικοί, ψυκτικοί και ξυλουργοί θα αμείβονται με 46.000 δολάρια το έτος, ενώ οι γιατροί του σταθμού θα αμείβονται με 139.000 δολάρια. Όλοι όμως ανεξαιρέτως θα λάβουν ένα τεράστιο μπόνους 42.000 δολαρίων, αρκεί να καταφέρουν να αντέξουν στις σκληρές συνθήκες της Ανταρκτικής ένα ολόκληρο έτος.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους με ταλέντο για να αναλάβουν αυτές τις δουλειές σε μία μικρή και απομονωμένη κοινότητα», εξηγεί το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από αξιολόγηση για τις δεξιότητες και την εμπειρία τους. Οι συμβάσεις δεν είναι υποχρεωτικά ετήσιες και όποιος γίνει δεκτός μπορεί να δουλέψει από 4 έως και 15 μήνες.  

Η αυστραλιανή βάση στην Ανταρκτική έχει τέσσερις σταθμούς: τους Casey, Davis and Mawson στα ηπειρωτικά και έναν ακόμα στη νήσο Macquarie. Τα καλοκαίρια, σε κάθε σταθμό ζουν ακόμα και 100 άτομα, αλλά το χειμώνα ο πληθυσμός πέφτει στους 20. Όπως σημειώνεται: «Στην κοινότητα ο ένας εξαρτάται από τον άλλον για την ασφάλειά του και τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού». 

Οι αιτήσεις κλείνουν στις 23 Ιανουαρίου του 2020.

*Όλα τα ποσά που αναφέρονται στο δημοσίευμα αφορούν σε δολάρια Αυστραλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News