Κόσμος

Ποιοι γιατροί «τρώνε πρόστιμο» και ποιοι λατρεύουν τις Porsche;

Έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αναδεικνύει τις... αδυναμίες των γιατρών

Oι γιατροί όχι μόνο «τρέχουν» με το αυτοκίνητο αλλά και «τρώνε»… πρόστιμα όπως προκύπτει από έρευνα.

Οι ψυχίατροι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουν πρόστιμο από την τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας κατά την οδήγηση, ενώ οι καρδιολόγοι είναι πιθανότερο να οδηγούν κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη, την πρώτη του είδους της.

Διαπιστώθηκε ότι όσον αφορά την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε γιατρούς και μη (ποσοστό 26,4% των πρώτων πήραν κλήση, έναντι 26,8% των δεύτερων). Μεταξύ των γιατρών που πιάστηκαν να περνάνε τα όρια ταχύτητας, μόνο το 18,5% ήταν γυναίκες, παρόλο που αυτές αποτελούν το ένα τρίτο των γιατρών στις ΗΠΑ, συνεπώς τεκμαίρεται ότι οδηγούν πιο προσεκτικά. Από άποψη ειδικότητας, «πρωταθλητές» στα πρόστιμα της τροχαίας είναι οι ψυχίατροι.

Από την άλλη, μεταξύ όσων πήραν κλήση από την τροχαία, οι καρδιολόγοι -τουλάχιστον στην Αμερική- ήταν αυτοί με την μεγαλύτερη αναλογία πολυτελών αυτοκινήτων(41%)όπως Audi, BMW, Ferrari, Maserati και Porsche. Στους ριψοκίνδυνους στην οδήγηση ψυχίατρους το ποσοστό κατόχων πολυτελών αυτοκινήτων που πήραν κλήση, ήταν το μισό (20,6%).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανουπάμ Τζένα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal»(BMJ),ανέλυσαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα στοιχεία για σχεδόν 5.400 γιατρούς και -για λόγους σύγκρισης- 19.639 μη γιατρούς.

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, δεν ισχύει ο «αστικός μύθος» ότι οι γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων τη…βγάζουν πιο καθαρή από ό,τι άλλοι, όσον αφορά τις σχέσεις τους με την αστυνομία, όταν κάνουν κάποια παράβαση. Λίγο-πολύ όλοι τείνουν να αντιμετωπίζονται το ίδιο.

(φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια