Bloomberg: Συμπαραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία ετοιμάζει η Τουρκία

Κόσμος
Bloomberg: Συμπαραγωγή πυραύλων με τη Ρωσία ετοιμάζει η Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είπε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «αρκετά ώριμο» στάδιο και πρόσθεσε πως «η υπογραφή της συμφωνίας είναι κοντά»

Δεν έχουν περάσει δύο μέρες από τη στιγμή όπου η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ψήφισε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και η Άγκυρα προετοιμάζεται για την επόμενη κίνησή της, η οποία δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα αντιπαράθεση με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg η Τουρκία είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία, με σκοπό την κοινή παραγωγή πυραύλων και την απόκτηση τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη δικών της αμυντικών συστημάτων.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ισμαΐλ Ντεμίρ, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. «Θα υπογράψουμε αφού συμφωνήσουμε τις τελικές λεπτομέρειες που αφορούν την κοινή παραγωγή ή παραγωγή κάποιων κομματιών στην Τουρκία και την απόκτηση τεχνογνωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Ντεμίρ είπε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε «αρκετά ώριμο» στάδιο και πρόσθεσε πως «η υπογραφή της συμφωνίας είναι κοντά». Ακόμη ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της γειτονικής χώρας είπε πως η Τουρκία είναι ανοιχτή στην αγορά αμερικανικών Patriot. Όμως αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι ΗΠΑ αποσύρουν την προϋπόθεση ότι θα πρέπει η Άγκυρα να εγκαταλείψει τους S-400.

Την ίδια ώρα απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αμερικανικές κυρώσεις να μπλοκάρουν την προμήθεια εξαρτημάτων για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα που έχει η χώρα του, όπως είναι τα F-16, τα ελικόπτερα Chinook CH-47F και τα Black Hawk UH-60. Τέλος υποστήριξε ότι αναμένει το σήμα της Γερμανίας σχετικά με την προμήθεια μηχανής τανκ Altay. Ακόμη υπογράμμισε ότι «ψάχνει εναλλακτικές από άλλες χώρες».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News