Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette

Κόσμος
Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To 2011 είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Μαρί Φρέντρικσον. Η τραγουδίστρια του σουηδικού συγκροτήματος Roxette είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο το 2002 και αναγκάστηκε να σταματήσει για ένα μεγάλο διάστημα τις εμφανίσεις της. Τον θάνατό της γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της, η οικογένειά της.

Η αγάπη της, όμως, για τη μουσική ήταν τόσο μεγάλη που έγραφε τραγούδια στο σπίτι της, ενώ παράλληλα έκανε χημειοθεραπείες. Αποτέλεσμα ήταν το προσωπικό της άλμπουμ «The Change». Tο εξώφυλλο του δίσκου αποτελείται από σκίτσα που ζωγράφισε η ίδια, όταν έμαθε πως είχε όγκο στο κεφάλι.

Οι Roxette εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μία μπάντα που δημιουργήθηκε από από τη Μαρί Φρέντρικσον και τον Περ Γκέσλε. Τον Ιούλιο του 1986 κυκλοφόρησε και το πρώτο τους single «Neverending Love», το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία στα καλοκαιρινά τοπ. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Look Sharp» με το οποίο οι Roxette έγιναν διεθνώς γνωστοί. Το άλμπουμ έγινε νούμερο 1 στα τοπ 24 χωρών.

Το 2011, το σουηδικό συγκρότημα εμφανίστηκε σύμφωνα με το ethnos.gr στην Ελλάδα, παίζοντας στο Terra Vibe, σε μια συναυλία που άφησε ιστορία και πλημμύρισε νοσταλγία όσους βρέθηκαν στη Μαλακάσα για να απολαύσουν το θρυλικό ντουέτο. «Λαχταρούσα και ήλπιζα για αυτήν την περιοδεία από το 2002. Με κάνει απίστευτα χαρούμενη το γεγονός ότι θα συναντήσουμε ξανά τους fans μας σε ολόκληρο τον κόσμο», είχε αναφέρει η Μαρί Φρέντρικσον με αφορμή την παγκόσμια περιοδεία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News