Καζακστάν: Έκρυψε νεογέννητο σε τσάντα γυμναστηρίου και το πούλησε για 1.500 λίρες

Κόσμος
Καζακστάν: Έκρυψε νεογέννητο σε τσάντα γυμναστηρίου και το πούλησε για 1.500 λίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών

Η 22χρονη μπήκε στην αίθουσα των νεογνών, έβαλε το μωρό μέσα σε μια τσάντα γυμναστηρίου και έφυγε χωρίς να την αντιληφθούν.

Σε φυλάκιση 7 ετών καταδικάστηκε μια γυναίκα από το Καζακστάν που έκλεψε ένα νεογέννητο από μαιευτήριο και το πούλησε για 1.500 λίρες. Η Asel Zhapanova, 22 ετών, έκλεψε το παιδί από το μαιευτήριο Taraz στη νότια επαρχία Jambyl του Καζακστάν.

Η 22χρονη μπήκε στην αίθουσα των νεογνών και έβαλε το μωρό μέσα σε μια τσάντα γυμναστηρίου ενώ η μητέρα του βρέφους ήταν μακριά από το δωμάτιο, σύμφωνα με τους αρμόδιους που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με Έθνος, το παιδί ήταν χωρίς επίβλεψη αφού η μητέρα του είχε πάει μέχρι την καντίνα της περιοχής για να φάει κάτι και ο φροντιστής έφυγε για να απαντήσει σε ένα τηλεφώνημα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο. Όταν ο φροντιστής επέστρεψε, κατάλαβε ότι έλειπε το παιδί και κάλεσε την αστυνομία

Η Zhapanova έφυγε από το νοσοκομείο μέσω της πόρτας υπηρεσίας χωρίς να την αντιληφθούν οι υπάλληλοι. Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει εικόνες της 22χρονης, η οποία φορώντας ένα ροζ φόρεμα, φεύγει βιαστικά από το νοσοκομείο ενώ μεταφέρει το παιδί σε μια τσάντα.Οι αξιωματικοί έλεγξαν αμέσως όλες τις κάμερες παρακολούθησης και εντόπισαν την 22χρονη η οποία μπήκε σε ένα καταφύγιο κοντά στο νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός Zharaskan Akberdiev δήλωσε: «Το κορίτσι και το παιδί βρέθηκαν σε ένα κατάλυμα κοντά στο νοσοκομείο.Το κορίτσι ετοιμαζόταν να πουλήσει το παιδί για 1576 λίρες όταν συνελήφθη μαζί με τους υποψήφιους αγοραστές. Η κατάσταση του νεογέννητου ήταν καλή και η ζωή του δεν βρισκόταν σε κίνδυνο. Το βρέφος επέστρεψε στη μητέρα του, ενώ η  αστυνομία χρειάστηκε δύο ώρες για να επιλύσει την υπόθεση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News