Πράδο και WWF προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή

Κόσμος
Πράδο και WWF προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF και το Μουσείο του Πράδο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για της κλιματική αλλαγή

Η περιβαλλοντική οργάνωση και το ισπανικό μουσείο που γιορτάζει αποφάσισαν να συνεργαστούν τονίζοντας με έναν πρωτότυπο τρόπο τους κινδύνους που διατρέχει ο πλανήτης

Hola Prado! 200 χρόνια ζωής , 200 χρόνια πριν, το σήμα κατατεθέν της Μαδρίτης ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό,  ήταν 19 Νοεμβρίου 1819, υπό τη βασιλεία του Fernando VII και γιορτάζει.

Όλες τις εποχές του χρόνου το Πράδο σφύζει από επισκέπτες.

Το διασημότερο μουσείο της Ισπανίας μπορεί να είναι μικρότερο από το Λούβρο αλλά δεν υστερεί καθόλου σε εξαιρετικά εκθέματα και αριστουργήματα της ευρωπαϊκής τέχνης και φυσικά την αφρόκρεμα του μπαρόκ.

Ντιέγκο Βελάσκεθ,  Φρανσίσκο ντε Γκόγια, έργα του Τισιανό, του Τιντορέτο, του Ρούμπενς, του Ραφαήλ, του Ελ Γκρέκο αποτελούν τη συλλογή του.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF και το Μουσείο του Πράδο ένωσαν  τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για  της κλιματική αλλαγή.  

Την ώρα που παγκόσμιοι πολιτικοί ηγέτες και διπλωμάτες συναντήθηκαν  στην ισπανική πρωτεύουσα, Μαδρίτη, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, σύμφωνα με το BBC,  WWF και Πράδο αποφάσισαν να συνεργαστούν προκειμένου να καταδείξουν τους κινδύνους που διατρέχει πλέον ο πλανήτης.  

Για να το πετύχουν, επέλεξαν τέσσερα διάσημα έργα τέχνης από την συλλογή του Μουσείου, στα οποία «παρενέβησαν» ώστε να τονίσουν τις περιβαλλοντικές συνέπειες από τα έντονα καιρικά  φαινόμενα που συνεπάγεται η κλιματική αλλαγή.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News