Michel Berger: Ποιον τιμά το doodle της Google;

Κόσμος
Michel Berger: Ποιον τιμά το doodle της Google;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μισέλ Μπερζέ ήταν ο πιο δημοφιλής Γάλλος τραγουδιστής το '70 και '80

Το δημοφιλή Γάλλο τραγουδιστή Μισέλ Μπερζέ τιμά σήμερα η Google με το doodle της.

Ο Μισέλ Μπερζέ γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 72 χρόνια (28 Νοεμβρίου 1947) και μεγαλούργησε στη γαλλική μουσική ποπ σκηνή. Συνέθεσε εκατοντάδες τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες όπως οι Françoise Hardy, Johnny Hallyday, France Gall.

Το τραγούδι «Celui qui chante», από το οποίο είναι εμπνευσμένο το σημερινό Doodle, γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον Berger, το 1980. Η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (Φρανς Γκαλ) ξελογιάστηκε από την μουσική του Berger όταν άκουσε το τραγούδι του «Attends-moi» το 1973.

Στις 2 Αυγούστου 1992, εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των ντουέτων του με την France Gall κι έξι μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Berger υπέστη μια οξεία καρδιακή προσβολή μετά από έναν αγώνα τένις στο Ramatuelle.

Ο θάνατός του προκάλεσε σοκ σε πολλούς, καθώς ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους τραγουδιστές και στιχουργούς της δεκαετίας του '70 και του '80. Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλούς ποπ αστέρες, κρατούσε χαμηλό προφίλ, ενός ανθρώπου που ενδιαφερόταν περισσότερο για τη μουσική και την οικογενειακή ζωή απ' ό,τι στην φανταχτερή ζωή. Πράγματι, ο γάμος του με την Gall ήταν εξαιρετικά σταθερός. Ο Berger θάφτηκε στο Παρίσι, στο νεκροταφείο της Μονμάρτρης. Η κόρη του Pauline, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία μόλις 19 ετών, είναι θαμμένη κοντά του. Ήταν επίσης ο πατέρας του Γάλλου μουσικού παραγωγού, Raphael Hamburger.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News