Κόσμος

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο το 2020

Τι ανέφερε στην επιτροπή σχεδιασμού και προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου

Τις προθέσεις της Αγκύρας σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Μιλώντας στην επιτροπή σχεδιασμού και προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου σχετικά με τα σχέδια προϋπολογισμού του υπουργείου για το 2020, ο Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε την συνέχιση των γεωτρήσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στόχος της κυβέρνησης είναι πέντε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή μέσα στο επόμενο έτος.

Όπως σημειώνεται, «η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη για την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), διεξάγει επί του παρόντος δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με δύο πλοία γεώτρησης, το Fatih και το Yavuz, μαζί με τα σεισμογραφικά πλοία Oruc Reis και Barbaros Hayrettin Pasa στην ίδια περιοχή.

Τα τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα, μαζί με τα σεισμογραφικά πλοία μέχρι σήμερα έχουν ερευνήσει 37 χιλιάδες χιλιόμετρα στην ανατολική Μεσόγειο ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες πέντε γεωτρήσεις για το 2020», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Anadolu.

Πηγή: Καθημερινή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια