«Ηρωίδα» γιαγιά σώζει κοάλα από τις φλόγες στην Αυστραλία

Κόσμος
«Ηρωίδα» γιαγιά σώζει κοάλα από τις φλόγες στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεραστία οικολογική καταστροφή στην Ανατολική Αυστραλία

Τον Λούις, το κοάλα που την τελευταία στιγμή γλίτωσε από τις φλόγες στην Αυστραλία, συνάντησε η γυναίκα που το έσωσε. Η σκηνή της διάσωσης μας αποκάλυψε την τεραστία οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στην Ανατολική Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Nine News Australia, η γυναίκα που έσωσε το κοάλα από τις φλόγες, επισκέφθηκε το κέντρο όπου αναρρώνει από τα εγκαύματα.

Η Toni Doherty δήλωσε: «Πήγαινε κατευθείαν προς τις φλόγες. Βγήκα από το αυτοκίνητο και έτρεξα προς το μέρος του». Η γυναίκα τύλιξε το κοάλα με την μπλούζα της και έριξε νερό στη γούνα του, σώζοντας το από βέβαια θάνατο. Το κλάμα του ζώου έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο.

Η Toni Doherty επισκέφθηκε το κοάλα στο Port Macquarie Hospital όπου νοσηλεύεται. Στο ζώο έδωσε το όνομα Λούις, που έχει και ένα από τα επτά εγγόνια της.

Οι αρχές πιστεύουν  πως έχουν βρει φρυκτό θάνατο πολλά μαρσιποφόρα, ο αριθμός είναι ανυπολόγιστος, καθώς πολλά αφυδατώνονται ή πεθαίνουν από την πείνα. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν ήδη καεί στην ανατολική ακτή.

 Πηγή: Nine News Australia

https://www.youtube.com/watch?v=4RorT_tdreY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News