Τάνια Γεωργελά: Η ζωή της με τον… Κρητικό του ISIS - «Δε μου άνηκε το σώμα μου - Δέχτηκα πλύση εγκεφάλου»

Κόσμος
Τάνια Γεωργελά: Η ζωή της με τον… Κρητικό του ISIS - «Δε μου άνηκε το σώμα μου - Δέχτηκα πλύση εγκεφάλου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύζυγος του Ιωάννη Γεωργιλάκη μιλάει για τη ζωή της δίπλα του

Η Τάνια Τσάουντρι, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ήταν επί χρόνια γνωστή με το ψευδώνυμο «η πρώτη κυρία του ISIS».

Η 35χρονη ήταν παντρεμένη με τον κρητικής καταγωγής Τζον Γεωργελά, τον τζιχαντιστή από το Τέξας που έφτασε ένα βήμα πριν την αρχηγία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Μετά την εξόντωση του αρχηγού του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο εκπρόσωπος των Τζιχαντιστών, Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ, έπεσε νεκρός. Όμως, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο Αλ Μουχατζίρ είναι ο Τζον Γεωργελάς! Όπως είχε γράψει το neakriti.gr, το ελληνικό του όνομα είναι Ιωάννης - Θωμάς Γεωργιλάκης και έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.

Μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”, η Τάνια Τσάουντρι - Γεωργελά περιγράφει τη ζωή της δίπλα στον κρητικής καταγωγής υπαρχηγό του αγγλόφωνου προπαγανδιστικού μηχανισμού του ΙSIS. Όπως λέει, δίπλα στον πρώην σύζυγό της δεν είχε καμία επιλογή και τονίζει ότι χάρη στα παιδιά της βρήκε τη δύναμη να τον εγκαταλείψει.

«Ήμουν εξαρτημένη από τον σύζυγό μου. Στο γάμο μας, εκείνη την εποχή, δε μου ανήκε καν το σώμα μου. Ήμουν στην κουζίνα, καθάριζα, έκανα όλα όσα θα έκανε μια παραδοσιακή σύζυγος. Και πήγαινα πάντα σε αυτόν, γιατί δεν είχα την οικογένειά μου στην Αγγλία. Παραπονιόμουν για την κατάσταση στους δικούς μου, όπως και στους δικούς του, αλλά δεν μπορούσαν να αποδεχτούν αυτήν την πλευρά. Έτσι ήμουν μόνη».

Αναφερόμενη στους λόγους που την ώθησαν στον Ισλαμισμό, απάντησε: «Δέχτηκα πλύση εγκεφάλου για χρόνια, πως αυτή η ζωή είναι προσωρινή κι ότι υπάρχει μια άλλη καλύτερη που μας περιμένει και ταυτόχρονα μου έλεγαν πώς να σκέφτομαι. Όλη μου η ζωή, μέχρι να εγκαταλείψω το Ισλάμ, δεν ήταν εστιασμένη σε αυτήν τη ζωή. Όλα παίζονταν σε κάτι φανταστικό, σε μια άλλη ζωή. Οι γονείς μου δε μου δίδαξαν να είμαι υπεύθυνη για τη ζωή μου και άρχισα να νομίζω ότι ο Αλλάχ ήταν υπεύθυνος για όλα. Πολλά πράγματα έπρεπε να τα μάθω αργότερα μόνη μου, διαβάζοντας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News