Απαγορεύτηκε το φουά γκρα στη Νέα Υόρκη

Κόσμος
Απαγορεύτηκε το φουά γκρα στη Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί μπαίνει τέλος στο γαστρονομικό έδεσμα;

Το διάσημο γαστρονομικό έδεσμα φουά γκρα θα πάψει να υπάρχει από τους καταλόγους των εστιατορίων και τα ράφια των σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απαγορευτεί από το 2022.

Ειδικότερα θα απαγορευτεί σε όλα τα καταστήματα τροφίμων να πωλούν φουά γκρα, να το σερβίρουν ή ακόμη και να το κατέχουν.

Όσοι παραβούν τον νόμο κινδυνεύουν με πρόστιμο 500-2.000 δολαρίων, το οποίο μάλιστα μπορεί να ανανεώνεται κάθε 24 ώρες!

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες στη Νέα Υόρκη διευκρινίζει ότι η απαγόρευση αφορά τα προϊόντα που παράγονται από το υποχρεωτικό τάισμα των πτηνών, πρακτική που έχουν καταδικάσει πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Αρκετά μέλη και φίλοι της τοπικής οργάνωσης Ψηφοφόροι για τα Δικαιώματα των Ζώων (Voters fon Animal Rights) είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το δημαρχείο, εν αναμονή της συνεδρίασης του συμβουλίου.

Τι είναι το φουά γκρα;

Το φουά γκρα είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας.

Η τεχνική παρασκευής του φουά γκρα πρωτοεμφανίστηκε το 2.500 π.χ., όταν οι Αιγύπτιοι παρατήρησαν πως οι μεταναστευτικές χήνες είχαν την ικανότητα αποθήκευσης λίπους στο ήπαρ τους, ως προετοιμασία για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Η γεύση του συκωτιού των πτηνών αυτών κρίθηκε εξαιρετική και έτσι αποφάσισαν να αναπαραγάγουν τεχνητά το φαινόμενο, παχαίνοντας χήνες με σύκα και καρπούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News