Κόσμος

Έσεξ: Μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος» εμπορίας ανθρώπων ο οδηγός του φορτηγού

Μέλος παγκόσμιου κυκλώματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στη Βρετανία, ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την εξέλιξη των γεγονότων αναφορικά με τα 39 πτώματα που εντοπίστηκαν στο φορτηγό - ψυγείο στο Έσεξ

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση φρίκης που έλαβε χώρα στο Έσεξ με τα 39 πτώματα, καθώς κομμάτι ενός «παγκόσμιου κυκλώματος» είναι ο οδηγός του φορτηγού - ψυγείου, όπως δήλωσε η Δημόσια Κατήγορος του πρωτοδικείου του Τσέλμσφορντ ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο Μο Ρόμπινσον.

«Ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από την τραγωδία», έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Έσεξ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Πέρφλιτ, την πύλη εισόδου στη Βρετανία του μοιραίου κοντέινερ.

Μέλος ενός «παγκόσμιου κυκλώματος» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση «μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε η Δημόσια Κατήγορος, ότι θεωρεί τον οδηγό του φορτηγού στο οποίο εντοπίστηκαν 39 πτώματα στο Έσεξ.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η κατηγορία κατά του 25χρονου Μο Ρόμπινσον διατυπώθηκε κατά την εμφάνισή του τη Δευτέρα (28.10.2019) στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Νοεμβρίου.

Έσεξ: Παγκόσμιο το σοκ!

Πέρα από τις 39 κατηγορίες ανθρωποκτονίας και τις κατηγορίες για διακίνηση ανθρώπων, υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρήματος που αντιμετώπιζε, του απαγγέλθηκαν δύο ακόμα κατηγορίες περί απόκτησης προϊόντος εγκλήματος και περί απόκρυψης αυτού κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 - Οκτωβρίου 2019.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως αναφέρει το newsit.gr, έγραφε στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο τοπικό δημαρχείο του Θάροκ στο Έσεξ ότι “ολόκληρη η χώρα και ο κόσμος έχουν σοκαριστεί από αυτή την τραγωδία” και ότι η κυβέρνηση “καταδικάζει αυτή τη σκληρή πράξη”.

Αργότερα τη Δευτέρα (28.10.2019), σε έκτακτη ενημέρωση προς τη Βουλή των Κοινοτήτων, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ είπε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία συνοριοφυλάκων στο λιμάνι του Πέρφλιτ, την πύλη εισόδου στη χώρα του μοιραίου κοντέινερ - ψυγείου.

Είπε επίσης ότι συμφωνήθηκε με τις βελγικές αρχές να αναπτυχθούν περισσότεροι Βρετανοί αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, από το οποίο έφυγε για το Πέρφλιτ το κοντέινερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια