Λονδίνο: Δύο ακόμη συλλήψεις για τους 39 νεκρούς στο φορτηγό – ψυγείο

Κόσμος
Λονδίνο: Δύο ακόμη συλλήψεις για τους 39 νεκρούς στο φορτηγό – ψυγείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία στοιχεία ενισχύουν το σενάριο πως πίσω από την τραγική υπόθεση κρύβεται κύκλωμα σωματεμπορίας

Σε δύο ακόμα συλλήψεις, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ηλικίας 38 ετών, προχώρησε η βρετανική αστυνομία για την υπόθεση με τις 39 σορούς που βρέθηκαν σε φορτηγό σε περιοχή του Έσσεξ.

Οι συλληφθέντες θεωρήθηκαν ύποπτοι για σωματεμπορία και για τη δολοφονία των 39 ανθρώπων, ενώ στο μεταξύ, ο οδηγός του φορτηγού εξακολουθεί να ανακρίνεται ως ύποπτος για δολοφονία.

Έχει γίνει γνωστό ότι οι νεκροί που εντοπίστηκαν στο φορτηγό – ψυγείο σε βιομηχανική περιοχή του Εσσεξ είχαν κλειστεί σε αυτό πριν φτάσουν στις βελγικές ακτές, αναφέρουν Βρετανοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θα είχαν παραμείνει μέσα σε αυτό για τουλάχιστον 10 ώρες σε θερμοκρασίες κάτω των -25 βαθμών Κελσίου.

Η σοκαριστική αυτή ιστορία και οι λεπτομέρειες της συνεχίζουν να ερευνώνται από τις βρετανικές Αρχές, με τη συνδρομή αυτών της Ιρλανδίας, του Βελγίου και της Κίνας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η ιρλανδική εταιρεία στην οποία ανήκει το βαρύ όχημα συνεργάζεται με την Αστυνομία, ενώ σημειώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τον 25χρονο οδηγό, που συνελήφθη.

Τα τελευταία στοιχεία ενισχύουν το σενάριο πως πίσω από την τραγική υπόθεση, κρύβεται κύκλωμα σωματεμπορίας, παρά κάποιο κύκλωμα παράνομης μετανάστευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News