9χρονος έβαλε φωτιά και σκότωσε 5 συγγενείς του, μεταξύ αυτών 3 μωρά

Κόσμος
9χρονος έβαλε φωτιά και σκότωσε 5 συγγενείς του, μεταξύ αυτών 3 μωρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ από τον εμπρησμό

«Μουδιασμένη» είναι η Πολιτεία του Ιλινόις στις ΗΠΑ, από τον Απρίλιο, όποτε και ένα αγοράκι μόλις 9 ετών έβαλε σκοπίμως φωτιά στο τροχόσπιτο, όπου διέμεναν συγγενείς του, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 2 ενήλικες και 3 μωρά.

Το παιδί βρέθηκε την Δευτέρα ενώπιον των δικαστικών αρχών και φαινόταν να μην καταλαβαίνει τις κατηγορίες που του απαγγέλλονταν στο δικαστήριο.

Μάλιστα, όταν ο δικαστής ρώτησε τον κατηγορούμενο αν καταλάβαινε τις κατηγορίες, ο 9χρονος κούνησε απλά το κεφάλι του, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι ο πελάτης του δεν κατάλαβε τη σημασία τους.

Όταν η συνεδρίαση του δικαστηρίου τελείωσε, το αγόρι άρχισε να κλαίει με λυγμούς και ο παππούς του τον συνόδευσε εκτός της αίθουσας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της 6ης Απριλίου, ενώ μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες στο σημείο, το τροχόσπιτο είχε παραδοθεί εντελώς στις φλόγες.

Τα πέντε θύματα είναι ένα μωρό ενός έτους, δύο μωρά δύο ετών, ένας 34χρονος άντρας και μια 69χρονη γυναίκα, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία πέθαναν από εισπνοή καπνού.

Αφού ξέσπασε η φωτιά, το παιδί έτρεξε στο διπλανό σπίτι όπου έμεναν οι γονείς της μητέρας του και άρχισε να φωνάζει «Το σπίτι έπιασε φωτιά! Βοήθεια!».

Ο δικαστής της Κομητείας ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε εσκεμμένα, ενώ το παιδί συνελήφθη.

Τι λέει η μητέρα του

Η 28χρονη μητέρα του, η οποία επέζησε από την φωτιά, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον γιο της, λέγοντας ότι δεν είναι το τέρας που τον νομίζουν όλοι: «Όλοι τον κοιτάνε σαν να είναι κάποιο τέρας. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ναι, ήταν μια φρικτή τραγωδία αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πετάξει τη ζωή του. Τον συγχωρώ. Τον αγαπάω ό,τι και να γίνει», δήλωσε προ ημερών, σημειώνοντας ότι ο μικρός διαγνώστηκε πρόσφατα ότι πάσχει από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα.

Η δίκη

Η δίκη του προγραμματίστηκε για τα τέλη Νοεμβρίου και μέχρι τότε θα είναι ελεύθερος λόγω της ηλικίας του.

Εάν καταδικαστεί το αγόρι θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τουλάχιστον πέντε χρόνια, αλλά όχι πέραν της ηλικίας των 21 ετών. Είναι πιθανό να του γίνει συμβουλευτική θεραπεία, αλλά η φυλάκιση δεν αποτελεί επιλογή.

Η επόμενη δίκη ορίστηκε για τον Νοέμβριο.

Πάντως, κανένα παιδί τόσο μικρό όσο αυτό δεν έχει κατηγορηθεί για μαζική δολοφονία τουλάχιστον από το 2006, σύμφωνα με τη λίστα δεδομένων μαζικών δολοφονιών του Northeastern University, η οποία καταγράφει όλες τις δολοφονίες από τότε, με τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε θύματα.

Πηγή: cnn.gr, news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News