Brexit: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την συμφωνία, αλλά όχι το χρονοδιάγραμμα

Κόσμος
Brexit: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την συμφωνία, αλλά όχι το χρονοδιάγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες εξελίξεις με το Brexit

Το Κοινοβούλιο έδωσε το «πράσινο» φως για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά της συμφωνίας αποχώρησης, ωστόσο απέρριψαν το χρονοδιάγραμμα - «εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους, με 322 «όχι», έναντι 308 «ναι». 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την έγκριση του νομοσχέδιου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά του νομοσχεδίου για το Brexit, ανοίγοντας το δρόμο για τη ψήφιση του νόμου για το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ώστε η αποχώρηση να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αμέσως μετά οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το χρονοδιάγραμμα - «εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους. Πιο συγκεκριμένα,  322 είπαν «όχι» στο χρονοδιάγραμμα, έναντι 308 που ψήφισαν «ναι».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News