Κόσμος

Brexit: Στο κοινοβούλιο η ψήφιση του χρονοδιαγράμματος της νομοθεσίας Τζόνσον

«Η Βρετανία μπορεί να αρχίσει να επουλώνει τα τραύματά της και να ενώνεται, αν οι βουλευτές υιοθετήσουν τη νομοθεσία»

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως: «Η Βρετανία μπορεί να αρχίσει να επουλώνει τα τραύματά της και να ενώνεται, αν οι βουλευτές υιοθετήσουν τη νομοθεσία για την επικύρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΕΕ για το Brexit»,

Σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, το κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει, για πρώτη φορά, το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση της νομοθεσίας που φέρνει η νέα συμφωνία του Τζόνσον για το Brexit, μετά την αναβολή που έφερε η τροπολογία Λέτουιν.

Η εν λόγω τροπολογία, προβλέπει πως για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία με την Ε.Ε., πρέπει προηγουμένως να είναι έτοιμα και να έχουν πάρει το «πράσινο φως» όλα τα νομοθετικά κείμενα υλοποίησής της, ήτοι να έχουν ψηφιστεί και από τη Βουλή των Λόρδων και από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

 Η κυβέρνηση ελπίζει να καταφέρει να περάσει το νομοθέτημα από τη Βουλή των Κοινοτήτων μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

«Αν περάσουμε αυτή τη συμφωνία και τη νομοθεσία που τη θέτει σε εφαρμογή, μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα και να επιτρέψουμε σ' αυτό το κοινοβούλιο και σ' αυτή τη χώρα να αρχίσουν να επουλώνουν τα τραύματά τους και να ενώνονται», δήλωσε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο κατά την έναρξη της συζήτησης για τη νομοθεσία.

Αν εγκριθεί η συμφωνία, η κυβέρνηση θα αποκλιμακώσει τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία πριν από την σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον υπογράμμισε από την πλευρά του πως, αν δεν περάσει η νομοθεσία για την αποχώρηση της Βρετανίας στις 31 Οκτωβρίου, αυξάνεται ο κίνδυνος η χώρα να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

Εξάλλου, σύμφωνα με το BBC, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει, αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα κατά του χρονοδιαγράμματος για την υιοθέτηση της νομοθεσίας για το Brexit, η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει την προσπάθειά της για την ψήφισή της και θα ασκήσει πίεση για τη διεξαγωγή νέων εκλογών πριν από τα Χριστούγεννα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια