Συρία: Εκπνέει η πενθήμερη εκεχειρία

Κόσμος
Συρία: Εκπνέει η πενθήμερη εκεχειρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν για το μέλλον των τουρκικών επιχειρήσεων στην Βόρεια Συρία αλλά και για ενδεχόμενη πολιτική λύση του ζητήματος, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, μιλώντας σε διεθνές φόρουμ την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε πως «Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Πούτιν και εγώ θα ανακεφαλαιώσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και θα συναποφασίσουμε, όπως ελπίζω, τα επόμενα βήματα».

Την ίδια στιγμή, η κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησαν Άγκυρα και Ουάσιγκτον, ώστε η κουρδική πολιτοφυλακή να αποσυρθεί, λήγει σήμερα στις 22:00.

Χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι «ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είναι διατεθειμένος να διατάξει να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας εάν αυτό απαιτηθεί». Δεν διευκρίνισε, όμως, ποια συγκεκριμένα ενέργεια από πλευράς της Τουρκίας θα πυροδοτήσει στρατιωτική δράση από τον Τραμπ.

Η κυβέρνηση του Τραμπ εξακολουθεί να δέχεται επικρίσεις από πολλούς διαμορφωτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά την απόφασή της να αποσύρει τις μονάδες του στρατού των ΗΠΑ, που επιχειρούσαν στο πλευρό των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. Οι Σύροι Κούρδοι υπήρξαν η αιχμή του δόρατος στον εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News