Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ

Κόσμος
Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αντίδραση στο ναυάγιο για την εύρεση ημερομηνίας προενταξιακών διαπραγματεύσεων

Πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ, καθώς, όπως είπε, μόνο ο κόσμος μπορεί να αποφασίσει, πλέον, το μέλλον της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την άσχημη εξέλιξη που πήρε το θέμα της εύρεσης ημερομηνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση από όλους μας. Δεδομένου ότι κάθε πολιτικός πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές αποφάσεις του, απογοητευμένος, στέκομαι και σας λέω: το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού δεν θα καταστραφεί».

Στη συνέχεια, ο Βορειομακεδόνας πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι ιστορικό λάθος το ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία: «Η Ε.Ε. αθέτησε τις υποσχέσεις της. Έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας, πραγματοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις και επιλύσαμε τις διαφορές μας με τους γείτονές μας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και ό,τι χρειαζόμασταν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News