Συρία: Ξεκίνησε την επίθεση η Τουρκία

Κόσμος
Συρία: Ξεκίνησε την επίθεση η Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισε η επιχείρηση στη Συρία - Το ανακοίνωσε με tweet o Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε -μέσω Τwitter- την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Βορειοανατολική Συρία, υπό την ονομασία «Πηγή της Ειρήνης».

Συγκεκριμένα, έγραψε o Τούρκος πρόεδρος: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Στράτο της Συρίας ξεκίνησαν την επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης” εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, YPG και ΙSIS. Στόχος μας να εμποδίσουμε την τρομοκρατική ζώνη που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί στα νότια σύνορα μας και να έρθουν η ειρήνη και η ασφάλεια στη περιοχή».

Σύμφωνα με το Έθνος, τουρκικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη στρατιωτική εισβολή, ώστε να απωθήσουν δυνάμεις των Κούρδων που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή. Ταυτόχρονα, τουρκικά αεροσκάφη διεξάγουν ήδη επιθέσεις και επικρατεί, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεγάλος πανικός ανάμεσα στον πληθυσμό, ενώ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

 Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, γνωστοποίησαν ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την περιοχή τους στο βορειoανατολικό τμήμα, προκαλώντας «τεράστιο πανικό μεταξύ των πολιτών».

«Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικημένων περιοχών», αναφέρει ο εκπρόσωπος Tύπου των SDF Μουσταφά Μπαλί στο Twitter, ενώ ο επίσημος λογαριασμός του προέδρου Ερντογάν ανήρτησε: «Η επιχείρηση “Πηγή της Ειρήνης" θα εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές απειλές κατά της Τουρκίας και θα οδηγήσει στον καθορισμό μιας ασφαλούς ζώνης, διευκολύνοντας την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους. Θα διατηρήσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τις τοπικές κοινότητες από τους τρομοκράτες».

https://twitter.com/anadoluagency/status/1181920664443379714
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News