Πεκίνο: Παντοδύναμα οπλικά συστήματα παρουσιάστηκαν στην στρατιωτική παρέλαση

Κόσμος
Πεκίνο: Παντοδύναμα οπλικά συστήματα παρουσιάστηκαν στην στρατιωτική παρέλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορούν να πλήξουν δέκα διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου

Ξεκίνησαν χθες στο Πεκίνο οι λαμπροί εορτασμοί επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών από την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο Τσετούνγκ, από την Πύλη της Ουράνιας Γαλήνης. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ως επικεφαλής ομάδας υψηλόβαθμων αξιωματούχων, επισκέφθηκε χθες το Μαυσωλείο του Μάο, στο κέντρο της πλατείας Τιενανμέν, προκειμένου να αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη του. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Μαυσωλείο από το 2013.

Η στρατιωτική παρέλαση, η οποία αποτελεί το αποκορύφωμα των επετειακών εορτασμών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Τιενανμέν και ήταν μεγαλειώδης .

Στην παρέλαση συμμετείχαν σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας 15.000 στρατιωτικοί από πολλά σώματα των ενόπλων δυνάμεων, 580 τμήματα στρατιωτικού υλικού, ενώ υπερπτήσεις πραγματοποίησαν 160 πολεμικά αεροσκάφη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν έχει καμία πρόθεση ή ανάγκη να επιδείξει την παντοδυναμία του.

Στόχος, αντιθέτως, είναι να μεταδοθεί στο εξωτερικό η εικόνα μιας «ειρηνόφιλης και υπεύθυνης» χώρας. Ωστόσο, και μόνο το μέγεθος της στρατιωτικής παρέλασης προκάλεσε δέος .

Στα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν, περιλαμβάνεται και ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος DF 41, ο οποίος σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Το σύστημα θα μεταφέρει δέκα κεφαλές που θα μπορούν να στοχεύσουν εναντίον δέκα διαφορετικών στόχων διασκορπισμένων σε πολλές περιοχές.

Πηγή Βίντεο: The Telegraph

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News