Το «IT» του Stephen King και μια δολοφονία που αναβιώνει στο σινεμά μετά από 35 χρόνια

Κόσμος
Το «IT» του Stephen King και μια δολοφονία που αναβιώνει στο σινεμά μετά από 35 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν ρατσιστικά

Μια αληθινή ιστορία ρατσισμού, προκατάληψης, μίσους και φρίκης, που συνέβη στο Μέιν πριν από 35 χρόνια ήταν η αφορμή για την πρώτη βίαιη σκηνή της ταινία «IT» του Stephen King.

Όσοι είδαν το δεύτερο μέρος της ταινίας «IT» του Stephen King σίγουρα σοκαρίστηκαν με σκηνή της έναρξης.

Πρόκειται για μια σκληρή, βίαιη ομοφοβική επίθεση, η οποία κατέληξε στη δολοφονία ενός νεαρού άντρα.

Αρκετοί θα απόρησαν πώς κολλούσε αυτή η σκηνή με την υπόλοιπη ταινία. Γιατί, η αλήθεια είναι πως δεν έδενε και τόσο πολύ.

Η απάντηση είναι ότι η ιστορία αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινή . Ήταν ένα βίωμα του Steven King που συνέβη στην πόλη Bangor, του Μέιν δύο χρόνια πριν γράψει το βιβλίο του.

Όπως διαβάζουμε στο fosters.com, ένας 23χρονος άνδρας που λεγόταν Charlie Howard περπατούσε μαζί με έναν φίλο του, όταν τρεις έφηβοι ηλικίας 15, 16, και 17 τους επιτέθηκαν.

Οι νεαροί τους κυνήγησαν, τους έκαναν ομοφοβικά σχόλια και μετά έπιασαν τον Charlie τον χτύπησαν και τον πέταξαν στο ποτάμι από τη γέφυρα, αν και τους είπε πως δεν ήξερε να κολυμπά.

Ο άλλος άνδρας ξέφυγε και έτρεξε να ειδοποιήσει την αστυνομία, όταν έφτασαν ήταν αργά ο Charlie είχε πνίγηκε.

Σύμφωνα με την αυτοψία, όταν πάλεψε για να σωθεί, βίωσε σοβαρή ασθματική κρίση.

Ήταν 7 Ιουλίου 1984 η μικρή πόλη του Μέιν, οι ΗΠΑ, αλλά και όλος ο κόσμος συγκλονίστηκαν από την εν ψυχρό δολοφονία του νεαρού αγοριού από εφήβους .

Τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν ρατσιστικά. Τυφλό μίσος, απέναντι σe ένα gay αγόρι.

Ο Stephen King βίωσε αρκετά έντονα το αποτρόπαιο περιστατικό που δεν τον αφήσει ανεπηρέαστο. Ο ταλαντούχος συγγραφέας έγραψε το «IT» μόλις δύο χρόνια μετά και η επιρροή αυτών των γεγονότων φαίνεται πως ήταν έντονη στο μυθιστόρημά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News