Το Ιράν συνέλαβε πλοίο στον Κόλπο - Κλιμακώνεται η ένταση

Κόσμος
Το Ιράν συνέλαβε πλοίο στον Κόλπο - Κλιμακώνεται η ένταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύλληψη συνέπεσε με τις αυξημένες διεθνείς εντάσεις έπειτα από μια επίθεση σε μεγάλη πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία

Πλοίο ως ύποπτο για τη μεταφορά 250.000 λίτρων πετρελαίου ντίζελ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν στον Κόλπο.

Την είδηση έκανε γνωστή το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Συνελήφθη κοντά στο νησί Μεγάλο Τουνμπ του Ιράν στον Κόλπο... το πλήρωμα παραδόθηκε στις τοπικές αρχές στη νότια επαρχία Χορμοζγκάν», ανέφερε το ISNA, που δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος.

Η σύλληψη συνέπεσε με τις αυξημένες διεθνείς εντάσεις έπειτα από μια επίθεση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε μια μεγάλη πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία, τον επί μακρόν περιφερειακό εχθρό της Τεχεράνης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το κίνημα των Χούτι της Υεμένης που είναι σύμμαχος του Ιράν, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν το ίδιο το Ιράν για την επίθεση. Το Ιράν αρνείται την κατηγορία.

Το Ιράν, το οποίο έχει τις χαμηλότερες τιμές καυσίμων διεθνώς λόγω των υψηλών επιδοτήσεων και της πτώσης του εθνικού νομίσματος, μάχεται κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων διά ξηράς προς γειτονικές χώρες και διά θαλάσσης σε χώρες του αραβικού Κόλπου.

Το Ιράν ενέτεινε τον αγώνα του κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν η ακτοφυλακή του κατέσχεσε ένα πλοίο για λαθραία μεταφορά καυσίμου στον Κόλπο και συνέλαβε τα 12 μέλη του πληρώματος που είναι από τις Φιλιππίνες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News