Κόσμος

O Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντόριαν

Ο Σον Κόνερι μένει σε μία έπαυλη στο πιο πυκνοκατοικημένο νησί του αρχιπελάγους

Από το 1990 ο διάσημος ηθοποιός Σον Κόνερι ζει μόνιμα με την σύζυγό του Μισελίν στις Μπαχάμες.

Το αρχιπέλαγος φιλοξενεί πολλές προσωπικότητες από το καλλιτεχνικό χώρο, από τον Σον Κόνερι, κάτοικο της χώρας για φορολογικούς λόγους, έως τον  Τζόνι Ντεπ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης νησιού και τον διάσημο τραγουδιστή Λένι Κράβιτζ, ο οποίος έχει καταγωγή από τις Μπαχάμες και ζει σε ιδιωτικό νησί.

Ο Σον Κόνερι μένει σε μία έπαυλη στο πιο πυκνοκατοικημένο νησί του αρχιπελάγους, το Νιου Πρόβιντενς, και μίλησε στην Daily Mail για το πώς έζησαν το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 30 νεκρούς.

Παρόλο που το συγκεκριμένο νησί απείχε περίπου 90 μίλια από το Great Abaco, το νησί  που κύριος επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα,  αντιμετώπισαν  και αυτοί  καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Ο θρυλικός κινηματογραφικός Τζέημς Μποντ, δήλωσε ότι ήταν τυχερός σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και ότι το σπίτι τους σώθηκε επειδή φρόντισαν να το ασφαλίσουν καλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

«Η ζημιά εδώ δεν ήταν μεγάλη. Είχαμε προετοιμαστεί για τον τυφώνα Dorian, όλα ήταν έτοιμα εκ των προτέρων, δεν το ρισκάραμε και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε» δήλωσε ο Σον Κόνερι, ο οποίος γιόρτασε μάλιστα την Κυριακή στο σπίτι του τα 89α γενέθλιά του.

Όπως είπε ο διάσημος ηθοποιός, το προσωπικό της έπαυλης έχει εμπειρία στους τυφώνες.

Έτσι, ασφάλισαν όλα τα παράθυρα, μετακίνησαν όλα τα έπιπλα κήπου στο εσωτερικό της κατοικίας και φυσικά κλείστηκαν όλοι μέσα στο σπίτι.

Ο Ντόριαν προκάλεσε καταστροφή που θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθεί, όπως είπε ο  Χιούμπερτ Μίνις, ο πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής, ενώ περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν «άμεση ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια» στις πληγείσες περιοχές σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια