Τυφώνας Ντοριάν: Αυξήθηκαν οι νεκροί - Εικόνες που συγκλονίζουν

Κόσμος
Τυφώνας Ντοριάν: Αυξήθηκαν οι νεκροί - Εικόνες που συγκλονίζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών στις Μπαχάμες

Ολοένα και μεγαλώνει και ο αριθμός των νεκρών στις Μπαχάμες από τον τυφώνα Ντοριάν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 20 στους 30 και τόνισαν ότι όλα δείχνουν πως θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αφού υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να προσδιορίσουν το πόσοι είναι αυτοί. Ως τώρα έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες σε ένα μικρό ποσοστό των περιοχών όπου ο τυφώνας «χτύπησε» την ώρα που βρισκόταν στην κατηγορία 5.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (για την Ελλάδα), ο Ντοριάν εξασθένησε κι άλλο και έπεσε στην κατηγορία 2, έχοντας περάσει από τις ακτές της πολιτείας της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας. Η Φλόριντα γλίτωσε από την μανία του, καθώς πέρασε χωρίς να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ωστόσο, χιλιάδες πολίτες που ζουν κατά μήκος των ακτών σε Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η καταιγίδα περνά από την περιοχή με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα. Έχει δοθεί μάλιστα και απαγορευτικό να κινούνται προς τις ακτές, καθώς η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Ο τυφώνας κινείται προς την Βόρεια Καρολίνα πλέον, αλλά και την Βιρτζίνια και σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να φτάσει ως τις ανατολικές ακτές του Καναδά.

Ήδη πάντως έγιναν οι πρώτες ζημιές στη Νότια Καρολίνα και την περιοχή Εμεραλντ Αϊλ, όπου ανεμοστρόβιλος ο οποίος δημιουργήθηκε από τον τυφώνα που πλησιάζει, κατεδάφισε κτίρια και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα την ώρα που ο Ντοριάν πλησιάζει.

Εικόνες καταστροφής στη Νότια Καρολίνα

Αρκετές περιοχές έπαθαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο, αλλά και τις ριπές ανέμου από τον τυφώνα Ντοριάν. Περίπου 900.000 άνθρωποι άφησαν τελικά τα σπίτια τους μετά από εντολή των Αρχών, ενώ πάνω από 210.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σε Νότια Καρολίνα και Τζόρτζια.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News