Κόσμος

Έτοιμο το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου - Εντυπωσιάζουν οι εικόνες!

Το Beijing Daxing International Airport τελείωσε

Τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν στις 30 του Σεπτεμβρίου

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από τους χώρους του νέου αεροδρομίου.

Έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, με προοπτική να αυξήσει έως το 2025 τη δυναμικότητά του σε 75 εκατομμύρια τον χρόνο.

Το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κίνας βρίσκετε σε απόσταση 46 χλμ. από το κέντρο του Πεκίνου. Καταλαμβάνει έκταση 1,4 εκατ. τ.μ. το τέρμιναλ ισούται με περίπου εκατό γήπεδα ποδοσφαίρου.

Θα είναι η νέα πύλη, μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων για όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πρότζεκτ, Λι Ζιανχούα, η Κίνα έχει επενδύσει περίπου 60 δισ. δολάρια στο διεθνές αεροδρόμιο Daxing, με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό που φέρει την υπογραφή της Αγγλο -ιρακινής αρχιτεκτόνος Ζάχα Χαντίντ ( που πέθανε το 2016).

Οι χώροι του νέου αεροδρομίου διακτινίζονται γύρω από ένα μεγάλο κεντρικό κτίσμα που υψώνετε στη μέση και όπως διευκρίνισε το αρχιτεκτονικό γραφείο η ιδέα «γεννήθηκε από τις αρχές της κινεζικής αρχιτεκτονικής παράδοσης, στην οποία μικρότερα δωμάτια επεκτείνονται γύρω από μια κεντρική αυλή».

Το δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects, με εμβαδόν 700.000 τετραγωνικών μέτρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Σχόλια