Χάρτης πρόκληση Ερντογάν: Το μισό Αιγαίο ανήκει στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Κόσμος
Χάρτης πρόκληση Ερντογάν: Το μισό Αιγαίο ανήκει στη «Γαλάζια Πατρίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ντοκουμέντα ο Ακάρ εμφανίζεται να δείχνει στον Σέντοπ το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημία του Ναυτικού βρίσκεται ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» που φωτογραφήθηκε ο Ερντογάν.

Λίγα λεπτά πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου είχε φτάσει στην Ακαδημία ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον πρόεδρο του Τουρκικού Κοινβουλίου Mουσταφά Σέντοπ.

Στα ντοκουμέντα ο Ακάρ εμφανίζεται να δείχνει στον Σέντοπ το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» που διχοτομεί το Αιγαίο και εξαφανίζει στο Καστελόριζο!!

H τελευταία φωτογραφία δείχνει πως ο χώρος που βρίσκεται το βιβλίο επισκεπτών κάποτε είχε τη φωτογραφία του Κεμάλ, τώρα όμως άλλαξε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με τη "Γαλάζια Πατρίδα"

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών όπου εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά από ένα χάρτη στον οποίο η Τουρκία κατέχει το μισό Αιγαίο κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση

«Οι προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται αμείωτες και διαρκώς κλιμακούμενες. Ήδη η τουρκική πλευρά στέλνει και τέταρτο πλοίο ερευνών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενώ οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της Ελλάδος συνεχίζονται καθημερινά. Πρόσφατα η τουρκική πλευρά είχε εμφανίσει χάρτες με τους οποίους για να ενώσει την τουρκική ΑΟΖ με την αντίστοιχη της Αιγύπτου και της Λιβύης εξαφάνιζε την Κύπρο, τα Δωδεκάνησα, το Καστελόριζο και την Κρήτη.

Ενώ πριν λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μπροστά από χάρτη που το μισό Αιγαίο παρουσιάζεται σαν μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προκλητικών και επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας. Μία ακόμη ενέργεια της Τουρκίας που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα μίας γειτονικής χώρας της Ελλάδος που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο μέχρι και τα ανατολικά της Κρήτης περιλαμβάνονται στο χάρτη αυτό σαν τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα».

Οι συνεχείς προκλήσεις της τουρκικής ηγεσίας δεν καθιστούν απλώς την Τουρκία ως μία χώρα που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες αλλά την καθιστούν ως μία χώρα «ταραξία», αποσταθεροποιητικό παράγοντα σε μία ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας –μίας υπό ένταξη χώρας- που εμφανίζει σειρά χαρτών που είτε εξαφανίζουν νησιά της Ελλάδος και την Κυπριακή Δημοκρατία είτε εμφανίζουν το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία;»

Πηγή: eleytherostypos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News